Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Učenica Katarina Bukarica osvojila 1. mjesto na smotri "ART DIZAJN"

 4. travnja 2017. 08:36 |   Novosti


U ponedjeljak 3.4.2017. u prostorijama Narodnog muzeja Zadar otvorena je izložba radova Smotre „ Art Dizajn“. Sa svojim radovima  sudjelovali su učenici naše škole: Klara Bulić, 1.c; Moreno Dražić, 1.d; Vendi Bilić, 1.d; Tea Kapitanović,1.d i Katarina Bukarica, 5.b.  Prvo mjesto osvojila je Katarina Bukarica sa svojim radom „ Postojanje“.  Čestitke svima, a posebno našoj pobjednici.

 

"Za potrebe likovnog natječaja čija je tema bila simbolizam, odlučila sam naslikati crtež koji će iziskivati dulje promatranje kako bi se mogle iščitati sve njegove tajne. Tumačenje slike je šaroliko i individualno, što mi se sviđa jer dopuštam promatraču interpretacijsku slobodu i svojstven doživljaj slike.

Sliku "Postojanje" sam slikala nekoliko dana mješovitom tehnikom. Srce koje leži na kompasu ovjenčanom zvijezdama, simbolički prikazuje kako nas upravo ono vodi k našim snovima i idealima. Hladne i tople boje u svemirskoj maglici simboliziraju naše emocije, koje bojaju svaki doživljaj u našem životu. Ime "Postojanje" zorno dočarava ovu sliku jer naše srce i emocije su razlog zašto postojimo, naša svrhovitost. Sretna sam što je slika osvojila 1. mjesto jer mi to pokazuje da kritičari cijene moj likovni izričaj. 

Iskreno se zahvaljujem profesorici Ljiljani Grginović, koja mi je puno pomogla u odabiru naziva za sliku i mentorici Heleni Bekić, koja mi je dala poticaj i bila moralna potpora tijekom natjecanja. Također se zahvaljujem vrijednoj knjižičarki Mirjani Vujasin koja me oduvijek podržavala u mom likovnom izražavanju. Nadam se da će se natjecanja ovakvog tipa i dalje realizirati u budućnosti."

Katarina Bukarica, učenica 5.b razreda Medicinske škole Ante Kuzmanića