Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Filantropija u zajednici

 4. listopada 2024. 12:54 |   Novosti


Učenici 2.b i 2.c razreda sudjelovali su u Programu “Potencijali zajednice” u sklopu obilježavanja dana filantropije. Pod mentorstvom profesorice Lucije Vukoja.

“FILANTROPIJA U ZAJEDNICI” bila je tema ovogodišnjeg središnjeg obilježavanja Tjedna filantropije kojom se potiče angažman kreatora promjena u lokalnoj zajednici s naglaskom na podršku potrebitima, ali i stvaranju ozračja dobrote i povezanosti stanovnika te lokalne zajednice. Središnje obilježavanje održano je u Zadru u IMPACT- Europskom centru međusektorske suradnje za održivi razvoj te u Klaustru Samostana sv. Frane u Zadru, 30.9. i 1.10.2024. godine.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj kao koordinatoricom Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT!, po deveti se put uključila u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva i to tijekom Tjedna filantropije.

Spomenuta tema poslužila je kao izvrsna prilika za uključivanje predstavnika mladih, starijih osoba i predstavnika gradova uključenih u Program "Potencijali zajednice" koji su u ponedjeljak 30. rujna u IMPACT - Europskom centru međusektorske suradnje za održivi razvoj sudjelovali na kreativnoj radionici predstavljanja svojih lokalnih zajednica i promišljanja o njihovim potencijalima. Osim predstavnika 8 gradova iz tri županije i 10 srednjih škola među kojima je i Medicinska škola Ante Kuzmanića. Radni dio obilježavanja uključio je mlade te osobe treće životne dobi (60+) koji će se kao kreatori pozitivnih promjena u svojim zajednicama baviti razradom inicijativa i aktivnosti kojima se može doprinijeti ostvarenju potencijala i kulture davanja uključenih gradova.