Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Prva pomoć za djelatnike u turizmu i ugostitetljstvu

 7. lipnja 2024. 12:16 |   Novosti


Naša škola je u suradnji s tvrtkom Ilirija d.d. u suradnji provela zajednički edukacijski projekt “ “Prva pomoć za djelatnike u turizmu i ugostiteljstvu”. U sklopu našeg drugog ovogodišnjeg, a prvog projekta sa zdravstvenom tematikom,  provedene su slijedeće aktivnosti: (I) uočena je opisana važnost pravodobnog provođenja prve pomoći kod nastalih ozljeda, kao i njen utjecaj na ishod liječenja unesrećene osobe,  (II) provedena su predavanja i radionice o osnovama prve pomoći kod iznenadnog srčanog zastoja, gušenja i ozljeda za djelatnike tvrtke.

U aktivnostima su sudjelovali učenici 4. B razreda u pratnji ravnateljice, Anite Basioli, te nastavnica Petre Karage, Milene Modrić i Jelene Kevrić.

Nakon radnog dijela naši učenici nastavili su ugodno druženje u šetnji i upoznavanju grada Biograda na moru u društvu djelatnika tvrtke Ilirija d.d i zajedničkom ručku.

Ilirija d.d. i naša škola ovim projektom nastavljaju dugogodišnju uspješnu suradnju kroz kontinuiranu organizaciju različitih projekata i radionica, a vjerujemo da ćemo ovog projekta nastaviti sa suradnjom i u budućnosti. 

Jelena Kevrić, mag.med.techn., nastavnik mentor