Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Brošura – Utjecaj tjelesne aktivnosti na stariju životnu dob

 29. svibnja 2024. 18:58 |   Novosti


Brošura je rezultat aktivnog sudjelovanja kroz sve faze realizacije Erasmus + projekta „Program Zdravstvene njege 2“ te mobilnosti učenika u Portugalu. Navedeni projekt u sklopu Erasmus + mobilnosti učenika za cilj je imao steći nova znanja i vještine na području zdravstvene njege o utjecaja fizičke aktivnosti s ciljem prevencije bolesti i unapređenja zdravlja.

Izrada brošure o utjecaju fizičke aktivnosti na starije osobe predstavlja značajan korak u edukaciji i promicanju zdravih navika među učenicima, zdravstvenim osobljem i starijim osobama.

Brošura pruža starijim osobama jasno objašnjenje kako fizička aktivnost može poboljšati njihovo zdravlje i kvalitetu života.

Čitatelji mogu pronaći praktične savjete i primjere vježbi koje su prikladne za starije osobe, što im može pomoći da lakše započnu s vježbanjem.

Korisne informacije iz navedene brošure se mogu upotrijebiti kao osnova za planiranje i implementaciju programa fizičke aktivnosti za starije pacijente, također može poslužiti i kao alat za internu edukaciju, povećavajući svijest među kolegama o važnosti fizičke aktivnosti za starije osobe.

Brošura je dostupna na poveznici https://read.bookcreator.com/2DBYdW2zmxWzp7hP7JIvhFddQtUWqxTd5zIXhNCjQcI/frcFE0-WQE-0QXMBU6P3uQ 

 

Petra Karaga, mag.med.techn.