Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Opća načela zdravlja i njege

 10. lipnja 2016. 15:43 |   Novosti


Na početku nije bilo nimalo lako, bilo je sve nepoznato i strano. Kao učenici nismo bili ni svjesni o čemu predmet Opća načela zdravlja i njege govori. Baš ta nepoznatost budila je znatiželju i što prije željela otkriti nove pojmove i usvojiti nova znanja.
Bila je bitna svaka lekcija i svako poglavlje. U samom početku naučili smo sve o infekcijama, njihovom stvaranju i suzbijanju. Nismo ni bili svjesni koliko nas bakterija i ostalih štetnih tvari okružuje u svakodnevnom životu, ali samim primjerima naše nastavnice, shvatili smo da je higijena uistinu pola našega zdravlja. Trudili smo se savladati svako područje i proviriti u dubinu knjige koja je bila nepoznata. Ulazili smo u svake djelove knjige i raspravljali, razgovarali i protumačili svaku nejasnu riječ. Naša najdraža bila je Florence Nightingale. Svaki dio njenog uspona i dostignuća poticao nas je na rad. Osvojila nas je svojom pričom i tako probudila sve emocije. Sljedeći izazov našega učenja bila je povijest. To se činilo teško. Toliko mnogo brojeva, imena koje bi jedva uspjeli pročitati. Maštovitost naše nastavnice probudila je umjetnike u nama i potaknula nas na kreativnost. Sati koji su dolazili bili su posebni, jedinstveni i opuštajući. Svaka umna mapa koju smo napravili isticala je najbitnije i najznačajnije događaje i ljude. Uložili smo puno truda i rada te probudili možda „zaboravljene vještine“. Imali smo priliku naše želje i vrijednosti prenjeti cijelom razredu, a i cijeloj školi. Nije bilo najljepše niti posebne mape. Svaka je nosila prekrasnu priču sa sobom i oduševila svakoga.
Hvala nastavnici što je imala strpljenja s nama. Što je izvukla iz nas ono što nismo ni znali da se krije u nama. Pomogla ste nam prenijeti znanje, podijelili ste Vaša iskustva s nama te imali razumijevanja za svakog od nas. Vaši satovi ostat će jednostavno u nezaboravnom sjećanju, kao i ovaj predmet koji je sada sve, samo ne nepoznat!

Samantha Pedišić, učenica 3.a razreda