Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Sudjelovanje na konferenciji „Fight&Win – Kako se oduprijeti raku“?

 25. studenoga 2018. 22:45 |   Novosti


Učenici 4a i 4b razreda, nastavnice Marija Kresoja i Sonja Šare prisustvovali su na konferenciji „Fight&Win – Kako se oduprijeti raku“?  u Kneževoj palači koja se održala 22. listpada 2018. godine.

Voditeljica hrvatske delegacije u Europskom parlamentu i članica neformalne skupine „MEPs against cancer“ Dubravka Šuica organizirala je Kneževoj palači u Zadru šestu po redu konferenciju „Fight&Win – Kako se oduprijeti raku“?

Nakon uspješno održanih konferencija u Dubrovniku, Splitu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu, na zadarskoj „Fight&Win“ konferenciji o političkim aspektima borbe protiv raka govorili su gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i župan Zadarske županije Božidar Longin, a svoja profesionalna iskustva o liječenju karcinoma i iskustvima o borbi protiv raka prenijeli su sudionicima konferencije, zastupnik u Europskom parlamentu i predsjednik neformalne skupine „MEPs against Cancer“ Alojz Peterle, ravnatelj Opće bolnice Zadar doktor Željko Čulina, stručni tajnik Hrvatske lige protiv raka doktor Domagoj Eljuga i osnivačica portala i udruge „Nismo same“ Ivana Kalogjera Brkić kao i pacijenti oboljeli od zloćudnih bolesti.