Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Generacija koja će svima ostati u dobrom sjećanju

 5. srpnja 2018. 08:41 |   Zanimljiva događanja


Medicinska škola Ante Kuzmanića promociju maturanata održava već tradicionalno, od 1994. godine,  u Sv. Donatu, no ove godine po prvi put 25. promocija održana je u Kneževoj palači u četvrtak, 28. lipnja 2018.   Svečanom dodjelom svjedodžbi o završnom ispitu čestitali smo svim maturantima na ostvarenom uspjehu u njihovom srednjoškolskom obrazovanju, ali i ulasku u svijet odraslih. 

Na ovogodišnjoj svečanosti podijeljeno je ukupno 85 diploma. Početak svečanosti obilježila je ženska klapa Magnifica, a potom su razrednici ovogodišnjih maturanata: prof. Helena Bekić, prof. Anita Stipanov i prof. Danijela Kovačević podijelile nagrade za 13 maturantica, koje su sve godine školovanja završile odličnim uspjehom i iskazale se u brojnim izvannastavnim aktivnostima Škole. Njima je uručena Monografija grada Zadra s posvetom.


Glavni dio svečanosti započeo je nadahnutim govorom ravnatelja škole prof. Davora Vidakovića koji je između ostalog i uputio čestitke svim maturantima i njihovim roditeljima te im poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju i životu. Pozvao ih je da svoja srednjoškolska prijateljstva i dalje očuvaju te poručio da će im vrata njihove škole i dalje ostati otvorena.   Uslijedio je glavni dio promocije. U ime Škole ravnatelj Vidaković uručio je svjedodžbe o završnom ispitu 85-toro maturanata Medicinske škole Ante Kuzmanića koji su stekli zvanje medicinska sestra-medicinski tehničar i farmaceutski tehničar.

Jedna od posebnosti koju Škola tradicionalno njeguje iz godine u godinu je i proglašenje učenika generacije. Ove godine titulu najboljeg maturanta ponijela su 3 učenika: Josipa Golem, Antonija Tržić i Đani Sarić koji su  dobili tradicionalni simbol škole, školsko zvono s ugraviranim imenom i tekstom "Discipula optima / discipulus optimus" te medicinski englesko-hrvatski rječnik. Nagrađeni učenici su se zahvalili svim nastavnicima i svojim školskim prijateljima te predali malo zvono predstavnici sadašnjih vicematuranata Karli Pavlović koja će ga čuvati do kraja svojih maturalnih dana slijedeće godine.

Proslava je započela zajedničkim fotografiranjima ispred crkve sv. Donata i sv. Marije te tradicionalnim bacanjem bireta, simbola knjige, a nastavila se zabavom maturanata do dugo u noć.