Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Dani E-medica 2017.

 11. ožujka 2017. 18:54 |   Novosti


Svake godine kruna rada naših učenika i nastavnika koji sudjeluju u projektu „E-medica“ je okupljanje i prezentacija svih učeničkih radova, a ovogodišnja jubilarna 10. Smotra „Dani E - medica 2017.“ održat će se od 16. do 19. ožujka 2017., u Termama Tuhelj.

Otvaranja jubilarne 10. Smotre „Dani E - medica 2017.“, u četvrtak, 16. ožujka 2017., u 19,00 sati, u hotelu „Well“, u Termama Tuhelj.

10. Smotra „Dani E-medice 2017.“ održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja, a uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Udruge ravnatelja zdravstvenih škola RH, te CARNeta.

Smotra „Dani E-medica“ dio je nacionalnog projekta „E-medica“, projekta povezivanja svih zdravstvenih škola Republike Hrvatske i inozemstva, ali i nezdravstvenih škola, u jedinstvenu zajednicu.

Svake godine u projektu sudjeluje preko 300 učenika i 80 nastavnika, njihovih mentora. Kroz 30-tak zajedničkih projekata učenici tijekom godine pripremaju odabranu temu koristeći nove tehnologije, surađuju, posjećuju se, a najvažnije, druže se i upoznaju.

Cilj nam je razmjena stečenih znanja i iskustava u strukovnom obrazovanju, podizanje kvalitete općeg nastavnog procesa i međusobnog upoznavanja, te promoviranje uporabe novih IK tehnologija u školama (kako za učenike, tako i nastavnike). Pored 26 zdravstvenih škola iz Republike Hrvatske i 8 partnerskih škola, koje nisu zdravstvene, projekt je izazvao interes izvan naših granica. S toga su mu se do sada priključile sve slovenske zdravstvene škole (Maribor, Ljubljana, Celje, Novo mesto i Postojna), iz Srbije (Beograd, Sremska Mitrovica i Kikinda), iz Makedonije Zdravstvena škola iz Skopja, a ove godine nam dolaze i dvije zdravstvene škola iz Sarajeva.

Na 10. Smotri sudjelovati će oko 260 srednjoškolaca i njihovih mentora iz 31 škola, a u četiri dana druženja predstaviti će 24 zajednička učenička projekata. Kako su učenici u centru našeg rada upravo oni samostalno prezentiraju svoje radove, projekte koje su u prošloj školskoj godini izradili kao zajedničke učeničke radove kroz suradnje dvije do pet različitih škola iz Hrvatske i inozemstva. Teme su bazirane na zdravstvenom obrazovanju i isključivo su one koje su oni odabrali.

U okviru Smotre nastavnici će imati prilike slušati 10 predavanja vezana uz strukovno obrazovanje, opću kurikularnu reformu, korištenje novih IKT u nastavi i EU projektima (Erasmus + i eTwining).

Nacionalni projekt „E-medica“ pokrenula je 2005. godine Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, a uz direktnu podršku svih ravnatelja hrvatskih zdravstvenih škola. Projekt se afirmirao 2006. godine kao pilot-projekt CARneta i uz veliku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te  Microsoft Hrvatska.

Od tada do danas smo ostvarili respektabilne rezultate u povezivanju i inovativnom korištenju novih IK tehnologija u strukovnim školama, povezivanju zajednica, promoviranju novih znanja i poučavanja, te uporabe video konferencija u strukovnoj nastavi.

Zbog navedenoga je Medicinska škola Ante kuzmanića Zadar, kao nositelj projekta promovirana u jednu od 70 svjetskih Microsoftovih Inovativnih škola, i predstavila projekt „E-medica“ na Microsoft WorldWide Innovative Education Forum 2010., u Cape Townu.

 

Više informacija o projektu „E-medica“ i 10. Smotri „Dani E-medica 2017.“ na http://www.e-medica.hr

.

Uz zahvalu

 

 

                                                                                                                    Voditelj „E-medica“

                                                                                                             Edin Kadić, profesor mentor

                                                                                                   (Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar)


 Program2017.pdf