Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


SAVJETOVALIŠTE ZA MLADE: DVIJE KREATIVNE RADIONICE „SAMOPOŠTOVANJE“ I „TOLERANCIJA“

 6. prosinca 2022. 10:33 |   Novosti


U okviru Savjetovališta za mlade za 1. ,2. ,3. ,4. I 5. razrede održane su kreativne radionice na temu Samopoštovanje i Tolerancija i koje vode voditeljica Savjetovališta Linda Bakotić, psihologinja Yvette Kalaba i pedagoginja Petra Dominis Žura.

Cilj radionice „Samopoštovanje“ je da kroz  kratka predavanja, interaktivne vježbe i diskusije učenici osvijeste važnost samopoštovanja. Pozitivna slika o sebi  je važan zaštitni čimbenik čiji je razvoj važno osnaživati u radu s  mladima, no i u tom procesu potrebno je biti u ravnoteži.  Njegovati zdrav i pozitivan odnos prema sebi samima, ali i prema drugim osobama iz našeg okruženja. Mladi s pozitivnim slikom o sebi i visokim samopoštovanjem  se lakše  nose s izazovima i snalaze u životu te su uvjereniji u svoje sposobnosti.

Cilj radionice „Tolerancija“ je kroz interaktivne vježbe osvijestiti učenicima da  se tolerancija uči najčešće po modelu, dakle gledajući nekog drugoga tko ima razvijene tolerantne oblike i obrasce ponašanja, te ih tako usvajamo. Kroz različite interaktivne vježbe učenici uče načine na koje je moguće osobu potaknuti na međusobno poštivanje različitosti i suradnju.