Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


SAVJETOVALIŠTE ZA MLADE: DVIJE KREATIVNE RADIONICE „MENTALNO ZDRAVLJE“ I „KAKO UČITI“

 2. studenoga 2022. 09:56 |   Novosti


U okviru Savjetovališta za mlade za 1,2,3 i 4 razred održane su kreativne radionice na temu: "Mentalno zdravlje“ i "Kako učiti“ koju vodi voditeljica Savjetovališta Linda Bakotić, psihologinja Yvette Kalaba i pedagogica Petra Dominis Žura.

Cilj radionice “Mentalno zdravlje“ je osvještavanje o  strahovima neuspjeha, te oporavku od neuspjeha  i da je za njega potrebno vrijeme. Ponekad se dogodi da imamo loš dan, loše postavljen cilj ili nedovoljno vremena za pripremu nekog zadatka zbog iznenadnih prepreka. Krajnji uspjeh nije potpuno pod našom kontrolom, kako to misle mnogi. Samo su ciljevi koje postavljamo do željenog uspjeha pod našom kontrolom, a pritom su podložni promjenama kako vrijeme prolazi, a ishodi se mijenjaju. Ciljevi moraju biti konkretni, jasni, mjerljivi, realni i dostižni. Osoba mora razumjeti svoje ciljeve i pisati ih u pozitivnom smjeru. Kada se dogodi neuspjeh, glavni je cilj vratiti ravnotežu, vjeru u siguran i pravedan svijet i shvaćanje da su događaji u našim životima većinom predvidljivi i da ih većinom moguće kontrolirati. Kada doživimo neuspjeh, cilj je shvatiti da smo i dalje dovoljno kompetentni za nošenje s problemima koji se događaju i koji će se uvijek događati.

Cilj radionice “Kako učiti“ je podučiti učenike raznolikom stilovima učenja u koje mogu implementirati i mnogobrojne strategije za uspješnije učenje. Učenje je proces i različit je za svakog učenika. Određene grupe pristupaju tom procesu na mnoge načine pa je potrebno učenicima ukazati na te različitosti.