Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Za učenike održano online gostujuće predavanje o suvremenom pristupu liječenju kroničnih rana

 16. lipnja 2021. 09:25 |   Novosti


Zbog čega rane otežano cijele? Koji faktori dovode to otežanog cijeljenja rane? Koji su najbolje suvremene metode liječenja kroničnih rana? Koja je uloga medicinske sestre / medicinskog tehničara opće njege u liječenju kroničnih rana?

Odgovore na ova, ali brojna druga pitanja saznali su učenici 4. a i 4. b razreda Medicinske škole Ante Kuzmanića tijekom online gostujućeg predavanja: „Liječenje kroničnih rana – suvremeni pristup“ Olivera Jurića, dr. med., specijalista opće kirurgije.

Učenici su tijekom predavanja upoznati sa najnovijim postignućima u liječenju kroničnih rana, prije svega prednostima primjene potpornih obloga, te liječenju kroničnih rana primjenom negativnog tlaka i hiperbaričnom oksigenoterapijom. Posebno je istaknuta uloga medicinske sestre / medicinskog tehničara kao važnog člana tima za liječenje kroničnih rana.

Predavanje je obilovalo mnoštvom korisnih primjera iz prakse i savjeta koji će učenicima itekako biti korisni u daljnjem obrazovanju ali i nakon početka aktivnog rada u struci.