Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Nagradni izlet učenika u Metković, Vid/ Naronu, Makarsku i Sinj

 9. listopada 2019. 13:54 |   Novosti


U subotu i nedjelju, 5. i 6. listopada 2019.  Zadarska županija organizirala je nagradni izlet za učenike i njihove mentore društvenog i jezičnog područja , koji su na Županijskim natjecanjima osvojila jedno od prva tri mjesta. Iz naše škole to su bili učenici koji su se pokazali u znanju latinskog jezika i crvenog križa. Nagrađeni učenici:  Anđela Knez, Anđela Koton, Ana Vukančić, Dorotea Šabani i Lana Cukrov  pošli su na ovu avanturu u pratnji mentorice i prof. Helene Bekić.

U ranim jutarnjim satima krenuli smo prema Metkoviću.  Najprije smo se  zaputili prema  mjestu Vid kako bismo udahnuli duh antike u rimskom naselju Narona i upoznali dio rimske povijesti  u Arheološkom muzeju, a skrivene stanovnike doline Neretve upoznali u Prirodoslovnom muzeju. Zatim  smo se  uputili do jednog od mnogobrojnih kanala delte Neretve, blizu Opuzena, gdje smo se ukrcali na lađe i vozili do jezera Kuti i doživjeli pravi safari.  Priroda i krajolik su nas ostavili bez daha.

Na kraju dana put nas vodi nazad u Makarsku, gdje smo se mogli odmoriti i napuniti baterije za drugi dan avanture. Razgledavanje prekrasne Makarske bio nam je prvi zadatak, nakon čega smo posjetili i Svetište Majke Božje Lurdske u Vepricu.  A za kraj naše avanture ostao nam je grad Sinj i naravno posjet Muzeju Sinjske Alke, i crkve Čudotvorne Gospe Sinjske.

Puni dojmova, sretni i zadovoljni u kasnim popodnevnim satima krenuli smo prema Zadru. Bila je to uistinu avantura za pamćenje.