Medicinska Škola Ante Kuzmanića Zadar


Posjet zajednici Cenacolo

 19. siječnja 2018. 16:05 |   Novosti


U organizaciji vjeroučiteljice, prof. Danijele Kovačević, učenici 2b i 2d razreda s razrednicama Ljiljanom Grginović i Anitom Basioli posjetili su Zajednicu Cenacolo, Vrana, u kojoj žive ovisnici koji su odlučili promijeniti svoj život.

U toplom i nadasve korisnom druženju s žiteljima Zajednice poslušali smo svjedočanstva Filipa i Ivice koji su nam približili život prije  dolaska u Zajednicu, te poimanje života i postojanje nakon ulaska u nju.

Dirljivo je bilo čuti od njih da su prije bili „sami“, da nisu imali osobu  kojom bi podijelili svoje strahove i životne dileme. Život u zajednici ih je promijenio, približio ih vjeri i Bogu. Shvatili su da uz Boga nisu sami. Upoznali su sebe i svoje „JA“ ,  prihvatili ga i krenuli dalje sa svojim životom. Život prije Zajednice opterećen ovisnošću i sumanutim idejama ostavili su iza sebe. Više nisu „sami“ i to njihov najveći uspjeh.

Radost njihova uspjeha podijelili su s nama uz zakusku i piće. Odigrali  smo prijateljsku nogometnu utakmicu. Nije važno tko je u njoj „zabio“ više golova, važno je da je pobijedila providnost, razumijevane, susjećanje, prihvaćanje i ljubav.

Otišli smo od njih obogaćeni novim saznanjima o smislu postojana ispunjeni zadovoljstvom jer smo bili tu i pomogli svojim donacijama u higijenskim i drugi potrepštinama.